Mat- og vinreiser

  • Plaza del Forum, et av Tarragonas populære torg

Bli med til Tarragona: mat, vin, olivenolje og kultur i en herlig blanding!

Synes du at maten utgjør en stor del av reiseopplevelsen?

Liker du å smake på lokale råvarer?

Vi besøker små idylliske landsbyer med vingårder og olivenlunder. Vi har også valgt ut spennende spisesteder. Den fantastiske byen Tarragona er utgangspunkt for våre utflukter. Du velger mellom miniuke og weekendtur.

Tilbakemeldinger fra turene

Ønsker å takke for den flotte turen til Tarragona. Alt dere hadde satt i stand var helt perfekt. Den fineste og beste turen vi har vært med på i nyere tid. Spesielt i minnet står oppholdet i hagen til Santiago. Alt HAN hadde gjort for å ta imot oss! Skulle tro vi var hans beste venner.

Jostein og Torild Misje

se flere tilbakemeldinger

Reiselengder

På grunn av den pågående koronasituasjonen er alle våre reiser innstilte inntil videre. Ta gjerne kontakt om forespørsler for 2021.

Små grupper, ca. 14 – 20 personer.

Vi kan også sette opp turer på forespørsel for grupper, ta gjerne kontakt.

Program miniuke

Mandag

Ankomstdag

Velkomstmiddag på restaurant i gamlebyen i Tarragona. Vi blir servert spanske spesialiteter og deilig vin fra lokale produsenter.

Tirsdag

Tidlig ettermiddag tar vi bussen og kjører vestover gjennom vinranker og olivenlunder til Les Garrigues og La Pobla de Cervoles. Første stopp blir på vingården Mas Blanch i Jove, der de lager økologiske viner og blander vin med kunst. Vi tar en rundvandring i blant vinrankene som er prydet med kunstverk og vi får smake på husets viner som har vunnet internasjonale priser.

Videre går turen til fots gjennom den pittoreske landsbyen la Pobla og til Santiagos olivenlund, hvor den nydelige olivenoljen Davalia kommer fra. Her blir det først en innføring om produksjon av olivenolje, bruksmåter med mer. Det blir også servert et enkelt rustikt måltid i olivenlunden. Desserten plukker du selv fra det 300 år gamle fikentreet (gjelder høstreisene).

Onsdag

Sen ettermiddag går turen mot DO Priorat og Monsant regionen. Ved foten av det spektakulære Monsant-fjellet har Ametller familien dyrket vin i 7 generasjoner. De kjenner sin jord og har håndplukket druesortene. Vi får en omvisning på vingården og får smake på de ulike vinene som de har utviklet seg fram til gjennom flere generasjoner.

Turen går videre til Catalonias vakreste landsby, Siurana, som ligger på en klippe 737 moh. Herfra er det en fantastisk utsikt over det spanske landskapet.

Middagen inntas på Quatre Molins, en restaurant som drives av et engasjert team som er opptatt av vin- og matkultur, lokale produkter og av å holde liv i gamle mattradisjoner. Vi nyter av en 5-retters meny med vinpakke.

Torsdag

Hele dagen til egen disposisjon.

Fredag

Avreise

Program weekend

Fredag

Ankomstdag

Velkomstmiddag på restaurant i gamlebyen i Tarragona. Vi blir servert spanske spesialiteter og deilig vin fra lokale produsenter.

Lørdag

Sen ettermiddag går turen mot DO  Priorat og Monsant regionen. Ved foten av det spektakulære Monsant-fjellet har Ametller familien dyrket vin i 7 generasjoner. De kjenner sin jord og har håndplukket druesortene. Vi får en omvisning på vingården og får smake på de ulike vinene som de har utviklet seg fram til gjennom flere generasjoner.

Turen går videre til Catalonias vakreste landsby, Siurana som ligger på en klippe 737 moh. Herfra er det en fantastisk utsikt over det spanske landskapet.

Middagen inntas på Quatre Molins, en restaurant som drives av et engasjert team som er opptatt av vin- og matkultur, lokale produkter og av å holde liv i gamle mattradisjoner. Menyen er like fargerik som kokken selv. Vi nyter av en 5-retters meny med vinpakke.

Søndag

Tidlig ettermiddag tar vi bussen og kjører vestover gjennom vinranker og olivenlunder til Les Garrigues og La Pobla de Cervoles. Første stopp blir på vingården Mas Blanch i Jove der de lager økologiske viner og blander vin med kunst. Vi tar en rundvandring i blant vinrankene som er prydet med kunstverk og vi får smake på husets viner som har vunnet internasjonale priser.

Videre går turen til fots gjennom den pittoreske landsbyen la Pobla og til Santiagos olivenlund, hvor den nydelige olivenoljen Davalia kommer fra. Her blir det først en innføring om produksjon av olivenolje, bruksmåter med mer. Det blir også servert et enkelt rustikt måltid i olivenlunden. Desserten plukker du selv fra det 300 år gamle fikentreet (gjelder høstreisene).

Mandag

Avreise

Pakken inkluderer:

Ønsker du fly fra Oslo? Ta kontakt.

  • Flyreise Bergen – Barcelona direkte tur/retur. Innkvartering på Hotel SB Ciutat de Tarragona med frokostbuffet. 4-stjerners hotell med sentral beliggenhet ved Rambla Nova
  • Busstransport tur/retur flyplass – hotell, samt to utflukter
  • Omvisning, presentasjon og vinsmaking på to vingårder.
  • Besøk i olivenlund med foredrag
  • 3 middager med vin
  • Reiseleder under oppholdet

Tarragona – inspirerende og fasinerende

Den historiske byen Tarragona ligger langs middelhavskysten i provinsen med samme navn. Dette er et spennende vindistrikt, og området grenser til Les Garrigues, som er sentrum for kultivering av oliven i Catalonia og hjem til de mest kjente olivenlundene i området.

I Tarragona spiser du godt og nyter lokale viner fra Priorat, Penedes, Terra Alta, Cava og Tarragona selv. Restaurantene er først og fremst til for å imøtekomme lokalbefolkningen (det er ikke så mange turister i Tarragona), og man finner noe for enhver smak. Både tradisjonelle og moderne kjøkken er representerte. Små restauranter og tapasbarer er typisk for gamlebyen, mens det i fiskehavnen El Serrallo finnes restauranter som spesialiserer seg på sjømat. Her er det en ny havnepromenade med flere hyggelige spisesteder.

Tarragonas historie og kultur er kronet med en middelhavsblå himmel. Byen innbyr til spasering langs paradegaten Rambla Nova, som ender med fantastisk utsikt over havnen, stranden og amfiteateret fra 200 f.Kr. Her begynner også gamlebyen og den er noe for seg selv. Blant trange gater og sjarmerende torg som er omkranset av ærverdige bygninger slåss butikker, kafeer og restauranter om plassen. Du blir hele tiden påminnet om byens rike historie som strekker seg tilbake til romertiden, da romerne grunnla byen som den første romerske bosetningen på den iberiske halvøy. Da het byen Tarrago, og restene etter den er på UNESCOs verdensarvliste.

Tarragona er velsignet med vakre strender som er kjente for sin gylne sand. Byens 15 km lange kystlinje ligger på strekningen som har fått navn Costa Dorada, den gylne kysten. I sentrum ligger den populære 500 meter lange stranden Platja del Miracle med amfiteateret i bakgrunnen.

Shoppingmulighetene er mange i Tarragona. Det finnes alt fra store shoppingsentre, som El Corte Ingles –  Spanias fremste varehuskjede, til markeder og småbutikker i gamlebyen. På tirsdager og torsdager finner du det populære gatemarkedet på Nueva Rambla. Her kan man virkelig få mye for pengene! Her er en flott mathall, Mercat Central, med lokale spesialiteter.

Byen har en behagelig størrelse og det meste ligger innen 15  – 20 minutters gange. Det er forbausende lite turister i denne vakre og mangfoldige byen og de som er her blir vel ivaretatt av den vennlige lokalbefolkningen.

Quatre Molins Restaurant

Ved en tilfeldighet oppdaget vi denne restauranten i den lille landsbyen Cornudella i vindistriktet Monsant. Quatre Molins bruker lokale råvarer og holder liv i gamle mattradisjoner. Vinene er produsert på nabogårdene.

Celler Joan Ametller

Under weekendturene er det vingården Celler Joan Ametller i DOQ  Priorat og DO Monsant regionen vi gjester.  I 1832 kjøpte familien et lite stykke land og plantet sine første vindruer og har gjennom årene gradvis utviklet vingården. I dag drives gården av 7. generasjon og produserer gode viner på druesorter som er nøye utvalgt for jordsmonn og vekstvilkår.

Mas Blanche i Jové

Vinprodusenten Mas Blanch i Jové er en perle i det pittoreske landskapet i La Pobla de Cervoles. De produserer gode økologiske viner, og har i tillegg et kunstnerisk prosjekt som blander kunst og vin med skulpturer og kunstverk mellom vinrankene. Under besøket kan du gå rundt vinrankene, besøke vingården og smake på økologiske extra virgin olivenoljer og økologiske viner.

Olivenlunden til Santiago Recasens

I naturskjønne Les Garrigues og La Pobla de Cervoles ligger olivenlunden til Santiago Recasens. Olivenlunden har vært i familien siden 1590. Santiago er opptatt av å dra nytte av det beste naturen kan tilby.

I olivenlunden har han laget seg en liten hage hvor han ofte samler venner og familie til populære fester.  Han tar imot oss med samme gjestfrihet og vi får servert den samme maten som han serverer sine egne. Desserten plukker du selv fra det 300 år gamle fikentreet (gjelder høstreisene).

Med forbehold om endringer i programmet.