Mat- og vinreiser

Bli med til Tarragona i Spania: mat, vin, olivenolje og kultur i en herlig blanding!

Synes du at maten utgjør en stor del av reiseopplevelsen? Liker du å smake på lokale råvarer?

På høstreisene er vi med på innhøsting av vindruer. Vi besøker små idylliske landsbyer med vingårder og olivenlunder. Vi har også valgt ut spennende spisesteder. Den fantastiske byen Tarragona er utgangspunkt for våre utflukter. Du velger mellom 4 dager, 5 dager og ukestur.

Innhøsting av vindruer med Os TravelTarragona by Os TravelTarragona by Os Travel

Reiselengder

Ta kontakt for bestilling av vår- og høstreiser for 2024.

Høsten 2024 kan vi tilby følgende reiser:

Vi kan legge opp skreddersydde turer utover det vanlige programmet. Ta kontakt for et uforpliktet tilbud. Du kan melde din interesse for turene ved å fylle i et skjema.

Pakken inkluderer:

  • Flyreise Bergen – Barcelona direkte tur/retur. Innkvartering på hotell H10 Imperial Tarraco med frokostbuffet. 4-stjerners hotell som har en fantastisk beliggenhet med utsikt over Middelhavet og ligger like ved gamlebyen.
  • Busstransport tur/retur flyplass – hotell, samt to utflukter
  • Omvisning, presentasjon og vinsmaking på vingård
  • Besøk i olivenlund med foredrag
  • 3 måltider med vin
  • To vinsmakinger
  • Reiseleder under oppholdet
Program miniuke 10. – 14. september

Søndag 10. september
kl. 12.00 Beregnet flyavgang Flesland (oppmøte senest 2 timer før) kl. 15.15 Beregnet ankomst Barcelona.

Transport til hotellet (tar ca. 1 time)

Innsjekking på hotell H10 Imperial Terraco
kl. 19.30 Oppmøte i resepsjonen på hotellet

Vinsmaking på lokal bar før middag. kl. 20.30
Velkomstmiddag på restaurant i gamlebyen

Mandag 11. september
kl. 14.00 Oppmøte i resepsjonen for avreise til Siurana (bussreisen tar ca. 50 min)
kl. 15.00 Vandring i Siurana

Tid: 2 timer + stopp  –  Km: 9  –  Vanskelighetsgrad:  Middels  – Høydemeter: 238m

For de som ikke ønsker å delta på vandringen går bussen direkte til Siurana og det blir tid på egenhånd i klippelandsbyen.

Når turgruppen ankommer blir det samling med snacks i bar.

kl. 20.30 Oppmøte i resepsjonen på hotellet.

Fellesmiddag på lokal restaurant i gamlebyen

Tirsdag 12. september
kl. 10.00 Oppmøte i resepsjonen for avreise til La Pobla de Cervoles (bussreisen tar ca. 55 min)
kl. 11.00 Innhøsting av vindruer på vingården Mas Blanc i Jové

Rundvandring i vingården og vinsmaking
kl.ca. 14.30 Fellesmiddag i Olivenlunden til Santiago

Onsdag 13. september 
Dagen fri for egne aktiviteter

Torsdag 14. september
kl. 05.30 Avreise fra hotellet
kl. 08.00 Beregnet flyavgang. Beregnet ankomst Bergen 11.20

 

Program weekend 14. september – 17. september

Torsdag  14. september
kl. 12.00 Beregnet flyavgang Flesland (oppmøte senest 2 timer før)
kl. 15.15 Beregnet ankomst Barcelona.

Transport til hotellet (tar ca. 1 time)

Innsjekking på hotell H10 Imperial Terraco
kl. 19.30 Oppmøte i resepsjonen på hotellet.

Vinsmaking på lokal bar før middag.
kl. 20.30 Velkomstmiddag på restaurant i gamlebyen

Fredag 15. september
kl. 14.00 Oppmøte i resepsjonen for avreise til Siurana (bussreisen tar ca. 50 min)
kl. 15.00 Vandring i Siurana

Tid: 2 timer + stopp  –  Km: 9  –  Vanskelighetsgrad:  Middels  – Høydemeter: 238mFor de som ikke ønsker å delta på vandringen går bussen direkte til Siurana og det blir tid på egenhånd i klippelandsbyen.

Når turgruppen ankommer blir det samling med snacks i bar.
kl. 20.30 Oppmøte i resepsjonen på hotellet.

Fellesmiddag på lokal restaurant i gamlebyen

Lørdag 16. september
kl. 10.00 Oppmøte i resepsjonen for avreise til La Pobla de Cervoles (bussreisen tar ca. 55 min)
kl. 11.00 Innhøsting av vindruer på vingården Mas Blanc i JovéRundvandring i vingården og vinsmaking
kl.ca. 14.30 Fellesmiddag i Olivenlunden til Santiago

Søndag 17. september
kl. 05.30 Avreise fra hotellet
kl. 08.00 Beregnet flyavgang. Beregnet ankomst Bergen 11.20

Tarragona – inspirerende og fasinerende

Den historiske byen Tarragona ligger ved Middelhavskysten i provinsen med samme navn. Dette er et spennende vindistrikt. Området grenser til Les Garrigues, som er sentrum for kultivering av oliven i Catalonia og hjem til de mest kjente olivenlundene i området.

I Tarragona spiser du godt og nyter lokale viner fra Priorat, Monsant, Penedes, Terra Alta, Cava og Tarragona selv. Restaurantene er først og fremst til for å imøtekomme lokalbefolkningen (det er ikke så mange turister i Tarragona), og man finner noe for enhver smak. Både tradisjonelle og moderne kjøkken er representerte. Små restauranter og tapasbarer er typisk for gamlebyen, mens det i fiskehavnen El Serrallo finnes restauranter som spesialiserer seg på sjømat. Her er det en ny havnepromenade med flere hyggelige spisesteder.

Tarragonas historie og kultur er kronet med en middelhavsblå himmel. Byen innbyr til spasering langs paradegaten Rambla Nova, som ender med fantastisk utsikt over havnen, stranden og amfiteateret fra 200 e.Kr. Her begynner også gamlebyen og den er noe for seg selv. Blant trange gater og sjarmerende torg som er omkranset av ærverdige bygninger slåss butikker, kafeer og restauranter om plassen. Du blir hele tiden påminnet om byens rike historie som strekker seg tilbake til romertiden, da romerne grunnla byen som den første romerske bosetningen på den iberiske halvøy. Da het byen Tarrago, og restene etter den er på UNESCOs verdensarvliste.

Tarragona er velsignet med vakre strender som er kjente for sin gylne sand. Byens 15 km lange kystlinje ligger på strekningen som har fått navn Costa Dorada, den gylne kysten. I sentrum ligger den populære 500 meter lange stranden Platja del Miracle med amfiteateret i bakgrunnen.

Shoppingmulighetene er mange i Tarragona. Det finnes alt fra store shoppingsentre, som El Corte Ingles – Spanias fremste varehuskjede, til markeder og småbutikker i gamlebyen. På tirsdager og torsdager finner du det populære gatemarkedet på Nueva Rambla. Her kan man virkelig få mye for pengene! Her er en flott mathall, Mercat Central, med lokale spesialiteter.

Byen har en behagelig størrelse og det meste ligger innen 15  – 20 minutters gange. Det er forbausende lite turister i denne vakre og mangfoldige byen og de som er her blir vel ivaretatt av den vennlige lokalbefolkningen.

Mas Blanche i Jové

Vinprodusenten Mas Blanch i Jové er en perle i det pittoreske landskapet i La Pobla de Cervoles. De produserer gode økologiske viner, og har i tillegg et kunstnerisk prosjekt som blander kunst og vin med skulpturer og kunstverk mellom vinrankene. Under besøket kan du gå rundt vinrankene, besøke vingården og smake på økologiske extra virgin olivenoljer og økologiske viner.

Olivenlunden til Santiago Recasens

I naturskjønne Les Garrigues og La Pobla de Cervoles ligger olivenlunden til Santiago Recasens. Olivenlunden har vært i familien siden 1320. Santiago er opptatt av å dra nytte av det beste naturen kan tilby.

I olivenlunden har han laget seg en liten hage hvor han ofte samler venner og familie til populære fester. Han tar imot oss med samme gjestfrihet og vi får servert den samme maten som han serverer sine egne. Desserten plukker du selv fra det 300 år gamle fikentreet (gjelder høstreisene).

Med forbehold om endringer i programmet.

Vi setter gjerne også opp egne turer til mindre eller større grupper etter forespørsel. Ta gjerne kontakt for skreddersydde reiser.

Ønsker du fly fra Oslo? Ta kontakt!