Barn i Os

Er du eller har du barn i Os? Vi har laget noen forslag til hva barn i Os kan finne på her på solkysten! Det finnes blant annet tips til hvordan man får utnyttet fine sommerdager med bading, trøbåt, Oselvar, kajakk og kano, og hva man gjør om man vil bade på mindre fine dager (man drar til Osbadet KF og tar vannsklier og hopper fra femmeteren vel!). Vi tipser også om fine lekeplasser og om å følge med på kinoprogrammet til Oseana Kunst & Kultursenter. På torsdager kan man låne ut alt mulig gøy på BUA Bjørnafjorden!

Vi har utskrifter tilgjengelig på kontoret vårt og det er bare å ta kontakt dersom du vil ha tilsendt PDF-filen.

Er det noe vi har glemt? Vi tar veldig gjerne imot forslag til flere aktiviteter for små og store barn!

Lekeplasser og aktivitetsplasser
Vi anbefaler naturskjønne og historiske Lyngheim (klarer du å finne hulen som tar deg til det hemmelige utsiktspunktet over Bjørnafjorden?), sentrumsnære Os Aktiv/Os Ungdomsskule og Kyrkjeflaten for en gøy liten løype for de mindre midt i sentrum. Os idrettspark på Kuventræ har fotballbane, friidrettsbane og det som hører til! 

Bading i Bjørnafjorden
Bading kan for eksempel gjøres fra sentrumsstrendene Mobergsvikjo og Haugsnesfjero. I Mobergsvikjo er det både stupebrett og flytebrygge med stupebrett. 

Osbadet
Ved idrettsplassen på Kuventræ er det et innendørs badeanlegg med stupebrett på 1 og 3 meter og stupetårn på 5 meter, to vannsklier, barnebasseng, terapibasseng, boblebad og badstue. Se osbadet.no for åpningstider og priser.

Trøtur i havnebassenget på Havnesjefen
Trøbåtsvanen Havnesjefen kan leies fra turistinformasjonen til en familietur, som badebåt (med badestige) med gjengen eller til og med til en romantisk date. Se ostravel.no for informasjon om priser og booking. 

Leie av oselvar og/eller omvisning på Oselvarverkstaden/Oselvarnaustet
Vil du høre mer om eller prøve Norges nasjonalbåt selv? Se oselvarverkstaden.no for mer informasjon. Utleie fra Oselvarnaustet, telefon 413 36 923 eller 979 60 884 – bestill dagen før du vil på fjorden. 

Leie av kajakk og kano
Sit on top-kajakk kan leies hos Os Travel. Bjørnafjorden Opplevelser tilbyr både utleie av havkajakk og kurs, guidede turer og gruppeturer. Er-An Auto har utleie av kano. Se ostravel.no, bjornafjordenopplevelser.no og eranauto.no for informasjon om priser og booking. 

Konsert, kino, kunstutstilling og mer på Oseana Kunst og Kulturhus
Se program på oseana.no

BUA
Gratis utlån av sport- og aktivitetsutstyr som for eksempel SUP-brett, frisbeegolf, hengekøye, fiskeutstyr og vannski. Utstyr lånes ut på torsdager mellom 17 og 19 og leveres inn på tirsdager mellom 17 og 19. Opprett lånebruker og se fullstendig oversikt over hva som kan lånes på bua.no

Skatepark på Kuventræ, Halhjem, Søfteland og Strøno
Se skatesite.no for adresser til, oversikt over og bilder av de ulike skateparkene! Har du ikke skateboard? Du kan låne det du trenger gratis på BUA fra torsdag til tirsdag!

Skatepark for de mindre på Osøyro 
Like ved broen over Oselven. Har du ikke skateboard? Du kan låne det du trenger gratis på BUA fra torsdag til tirsdag!

Lasertag og airhockey hos Hitzone på Amfi Os
Hitzone har også utleiesett for paintball. Se hitzone.no for åpningstider og priser.

Strandvolleyball i Strandvik
Her finnes det flere baner og det er spesielt fint å ta turen med båt!

Lån/leie av el-sykkel
Os Travel låner ut el-sykler til Bjørnafjordinger og leier ut el-sykler til besøkende i Bjørnafjorden på vegne av Bjørnafjorden kommune. Barn må være i følge med person over 18 år. Se ostravel.no for informasjon om booking og eventuelt priser. 

Høyt og Lavt Klatrepark
Klatrepark 20 minutter med bil fra Os sentrum. Se hoytlavt.no for mer informasjon.